Karštą vasaros dieną išgyventi daug maloniau su vėsiu, gardžiu gėrimu rankoje. Ir tikrai nevertėtų kavos nustumti į tolimiausią lentynos kampą! Štai paprastas receptas, kaip atsigaivinti tiesiog namuose ir kartu pasimėgauti kavos skonių atradimais - nebėgant iki artimiausios kavinės ;)

Dviems porcijoms gėrimo, jums reikės:
18g kavos pupelių, maltų vidutiniu rupumu
filtrinio kavos aparato, pvz., Chemex, ir jam pritaikyto filtro
250ml karšto vandens kavai užplikyti
300ml (arba 1 skardinės) atvėsinto toniko
ledo kubelių
Ruošimo eiga:
užkaiskite vandenį
atsisverkite ir sumalkite kavą

sudėkite ledo kubelius į Chemex indą (keletą kubelių atidėkite į šalį)
uždėkite filtrą ant Chemex indo ir suberkite į jį maltą kavą

karštu (bet ne verdančiu) vandeniu pradėkite plikyti kavą:
pirmiausia užpilkite tiek, kad kavos drožlės įmirktų ir taip palaikykite apie 30sek
tuomet lėtais ir lengvais sukamaisiais judesiais toliau pilkite likusį vandenį ant kavos drožlių. Venkite tiesioginio vandens sąlyčio su popieriniu filtru

pasiruoškite 2 vėsias stiklines su dar keliais ledo kubeliais jose
įpilkite apie 150ml toniko į kiekvieną iš stiklinių
Visai kavai suvarvėjus į Chemex'ą, pašalinkite popierinį filtrą su drožlėmis
kavą pilkite į stiklines

mėgaukitės :)
PRO patarimas: prieš naudojimą, Chemex filtrą reiktų apipilti karštu vandeniu taip iš jo nuplaunant popieriaus skonį ir kvapą. Šis veiksmas atliekamas įstačius filtrą į indą, tačiau dar nesubėrus kavos. Šis vanduo pašalinamas iš Chemex indo ir tik tuomet į filtrą beriama kava plikymui.
P.S. Jeigu beskaitydami sau panosėj pašnibždėjote "pfff, aš tai kavą perku jau maltą", jums gali būti įdomu sužinoti apie kavos malimo įtaką skoniui.