KAVA
G‘day kava internetu G‘day parduotuvėje jūsų laukia plataus asortimento šviežiai skrudintos rūšinės kavos pupelės. Iš įvairiausių pasaulio kampelių atrinkta rūšinė, kokybiška ir skani kava Vilniuje įsikūrusioje mūsų skrudykloje skrunda jau nuo 2018-ųjų metų. Čia rasite daugiau nei 10 skirtingų kavos rūšių, pritaikytų įvairiems ruošimo būdams ir kavos aparatų tipams. Kava internetu užsakyta greitai ir patogiai, taip pat greitai atkeliaus ir pas jus - vos spėjusi atvėsti, nes kavą skrudiname šviežiai ir mažomis partijomis. Mūsų šeimos skrudykla įsikūrusi Jankiškių g., Vilnius. Čia kiekvienas atras savo mėgstamą skonį – nuo švelnios braziliškos kavos iki išskirtinio skonio rūšinių Ruandos, Kolumbijos, Etiopijos pupelių ir daugelio kitų. Visa kava internetu gali būti suskrudinta ir sumalta būtent jums tinkamiausiu būdu – visa tai patogiai pasirinksite kavos užsakymo lange. Be to, užsisakę mūsų kavą internetu, galite pasirinkti jums patogiausią pristatymo būdą: •Pristatome į paštomatus •Atvežame į partnerių lokacijas Vilniuje jūsų atsiėmimui •Pristatome kavą į namus Vilniuje
Kriterijai, padėsiantys pasirinkti tinkamiausią kavą
1. Šviežiai skrudinta kava
Skaniausia kava yra iš šviežiai skrudintų kavos pupelių. Todėl, jeigu tik turite galimybę, rekomenduojame rinktis tą kavą, ant kurios pakuotės nurodoma skrudinimo (ne tik galiojimo!) data, na ir rinktis kuo šviežesnes pupeles.
Mums itin svarbu, kad jus pasiektų kuo šviežesnė kava, todėl skrudiname kavą mažomis partijomis, t.y., nekaupiame skrudintos kavos atsargų. Taip užtikriname, kad jūs visada gersite kavą, kuri dar ilgai išliks savo skonio pike.
Tik turėkite omenyje, kad jei kavą skrudinome vakar ar šiandien, ją geriau dar kelias dienas palaikyti ant lentynos prieš vartojant, leisti jai šiek tiek nusigaruoti. Skonio piką kava pasiekia maždaug nuo 4-os dienos po skrudinimo ir jame išlieka apie 2 mėnesius. Vėliau iš lėto praranda savo skonio savybes. Kontakte su oru, gaudama tiesioginių saulės spindulių, taip pat ir malta kava išsigaruoja greičiau. Daugiau apie tai, kaip teisingai laikyti kavą, skaitykite čia.
Įdomu tai, kad net 3-4 dienas po skrudinimo kava gali būti neskani (kartais būna skystoka, arba jaučiasi metalo poskonis ir pan.), nes pupelėje dar vis aktyviai išsiskyrinėja CO2 dujos. Tai identifikuosite matydami, kaip kavos pakelis palengva didėja, prisipildydamas dujų.
2. Kavos rūšis
Iš viso yra 3 kavos rūšys – Arabica, Robusta ir Liberica, tačiau pastaroji faktiškai nesutinkama kaip komerciškai auginama kava (ją naudoja tirpiai kavai gaminti). Arabika laikoma vertingiausia kavos rūšimi dėl savo skoninių savybių. Ji dažnai žavi įvairiausiais poskoniais, kurie net neprimena tradicinio kavos skonio. Arabica auga aukščiau kalnuose, yra labiau pažeidžiama klimatinių ir gamtos sąlygų, yra lepesnė ir labiau pažeidžiama. Todėl ji sunkiau auga, dažniau nukenčia nuo ligų nei Robustos kava. Taigi, ne tik dėl skonio, bet ir dėl botaninių savybių, Arabikos kavos kaina yra didesnė nei Robustos, tačiau jos vardas jau seniai tapęs aukštos kokybės kavos ženklu. Pasirinkę Arabika pupeles galite tikėtis subtilesnių poskonio niuansų. Tuo tarpu, Robustos kava nėra geriama gryna. Nors ji populiari Vietname, kur jos daugiausiai ir užauginama, netgi ten j